Kalandjaink Smaragdvárosban

Zűrhajó

Zűrhajó

Fókabébi Beach

... és pár szóval az akklimatizációról

2023. március 21. - Zűrhajó

Ott hagytam abba, hogy helyi idő szerint vasárnap este 8 körül érkeztünk, ami magyar idő szerint hétfő hajnali 5 óra volt. Közületek a koránkelők már ébredeztek. Mi meg kornyadoztunk.

Zeljko sűrű, forró levese megmentette az életünket, és azonnal be is zuhantunk az ágyba. Másnap hajlnali 3-kor mindenki tökéletesen ébren volt, mivel az otthon dél - szóval képtelenség volt tovább ágyban maradni. Próbáltuk még húzni, de hiába, már nem tudtunk visszaaludni. Reggel hatra már mind meg is reggeliztünk.

Enyhén fagyott, de szerencsére száraz idő volt, úgyhogy elmentük gyalog az óceán partjára, pontosabban a Carkeek Parkba, amelyen végigsétálva egy öböl mentén kialakított strandra jutunk. Én Fókabébi Beachnek neveztem el, mivel rögtön egy figyelmeztető tábla fogadja az érkezőt, hogy a pihenő fókabébiket nem szabad megzavarni. Mi mondjuk egyet sem láttunk ott, de azóta párszor láttunk fókát az öbölben, csak a fóka gonosz: alig látszik ki a feje, és ha mégis megpróbálnád lefényképezni, azonnal alámerül.

Az első 1-2 hét elég kemény volt, minden hajnalban felkeltünk, és minden délután beájultunk, de azért próbáltuk később-későbbre húzni, hogy valahogy átálljuk a helyi időzónára.

Azóta még egyszer elmentünk ide, mikor már biciklit is szereztünk. Itt még igencsak meggyötört minket a fránya lemeztektonika, ami miatt itt az utcák fel és le mennek, nem lehet megúszni a meredek emelkedőre feltekerést / rosszabb esetben bicikli feltolását gyalogszerrrel. (A vérbeli helyi biciklisek eközben simán elszáguldanak mellettünk hegynek fel.) Azóta is sokat tekerünk, és apránként azon kapjuk magunkat, hogy egyre jobban bírjuk a hegymenetet is, bár a helyiekkel továbbra sem kelhetünk versenyre.

És akkor következzenek a képek, százszor többet érnek minden szónál. 

 ...külön bejegyzésben jönnek a képek, mert a gép ma nem akarja az igazságot, és nem harcolok vele többé. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zurhajosmaragdvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr4518043814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása