Kalandjaink Smaragdvárosban

Zűrhajó

Zűrhajó

Kilövésre felkészülve

2023. február 07. - Zűrhajó

Nem könnyen, de... elindultunk!!!

Magyar idő szerint szombat hajnali 2-kor indultunk, taxi jött értünk, meglehetősen bunkó sofőrrel, aki - mint a viccben az agresszív kismalac - előre elképzelte, hogy hiába jön és különben sem akarunk majd fizetni neki (pedig előre kifizettük az utat). Hááát, biztos sokszor jár pórul, fátylat rá.

Az ideút sokkal hosszabbra sikerült, mint terveztük: miután sikeresen landoltunk Frankfurtban és elértük a csatlakozást is: 10 óra repülés után ismét sikeresen landoltunk Frankfurtban. Más szóval az első nap programja valójában nem volt más, mint egy sétarepülés Grönlandig és vissza. Izland felett ugyanis a gép egyik hajtóműve leállt. Ez rosszul hangzik, de a valóságban nem volt ekkora gáz, a gép szépen repült tovább, simán elment volna végig is, de a Lufthansa úgy döntött, hogy visszafordulnak, mert Frankfurtban két nap alatt van új alkatrészük, máshol viszont hetekig kellene parkoltani a gépet, amíg megjavítják. - Más kérdés, hogy visszaúton mégiscsak sikerült újraindítani a leállt hajtóművet is a pilótáknak, így végül egy hibátlanul működő géppel hajtottunk végre kényszerleszállást...

Kaptunk szállodát, vacsorával és reggelivel a Lufthansától, valamint új jegyeket. Másnap reggel chicago-i átszállással végül eljutottunk Seattle-be, de így szombat délután helyett vasárnap este - magyar idő szerint hétfő hajnalban érkeztünk, hulla fáradtan. Csoda számba vettem, hogy egyetlen csomagunk sem veszett el útközben. - Leszámítva Bálint Macikáját, akit a szállodában felejtettünk, de már postázták a részünkre, ha nem Madagaszkárra érkezik, akkor jövő héten ide kell érnie.

Zeljko már várt minket a reptéren, elvitt minket a szállásunkra. Ráadásul bevásárolt nekünk ezt-azt és még főzött is egy igazi horvát levest egy nagy fazékkal. Azt mondja, ők is mindig ezt kapják az anyukájától hosszú repülés után, mikor hazaérkeznek Horvátországba. Elmondhatatlanul hálásak vagyunk a jóságáért!

Most pedig pár kép a repülőútról:

 

 

Most már nagyrészt átálltunk a helyi időzónára, és mint a mellékelt ábra mutatja, sikerült a blogot is beindítani. A következő napokban teszek majd fel még képeket és mesélek röviden arról, hol lakunk, kikkel ismerkedtünk meg, mit láttunk, stb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zurhajosmaragdvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr5118043038
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása