Kalandjaink Smaragdvárosban

Zűrhajó

Zűrhajó

Troll, gázgyár, öböl

2023. március 25. - Zűrhajó

Mivel szerdánként az iskolában rövidebb a tanítás, többször tettünk már kisebb városi kirándulásokat ezeken a délutánonként - ha az időjárás is a barátunk.

Az időjárás nehezen jósolható, ahogy az az óceáni időhöz illik. Van, hogy jó időt mondanak, de egész nap esik, máskor esőt mondanak, és csak napközben derül ki, hogy mégsem. A tél nem volt hideg, csak pár fagyos nap volt, legtöbbször nem fagyott éjjel sem. Egyszer vagy kétszer esett hó, de nem maradt meg, legalábbis itt a városban, mert a könyező hegyekben persze hóbiztos sípályák üzemelnek szeptembertől júniusig. A városban olyan átlag 10 fok volt. Most hogy tavaszodik, úgy áll a dolog, hogy ha süt a nap, egyszál pólóban elvagyunk, akárha április lenne, de amint beborul, megint csak olyan az idő, mint egész februárban.

Erre a kirándulásra még biciklivel mentünk, jó kis kör volt fel és le a meredeken. 

A troll a híres Fremonti troll, amely épp egy bogárhátú VW-t eszeget. Az autó igazi, a troll vasbeton, egy híd alatt várja az áldozatait. 

A gázgyárban városi gázt gyártottak addig, amíg 1956-ban ideért a gázvezeték Kanadából, azóta nem használják, de itt maradt dísznek, egy öböl partján. 

Következzenek a képek.

A bejegyzés trackback címe:

https://zurhajosmaragdvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr5318080528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása